Ελὐρου & Πολυρρηνἰας 27
+30 6972406469

Το ταξίδι μας

…ἐνα αυθεντικό γαστρονομικό ταξίδι στην παραδοσιακή κουζίνα του Μεξικου με κρητική ματιά.

Μία γέφυρα ανάμεσα σε δύο κουζίνες που τις είδαμε σα μια, αυτή του Μεξικού και της Κρήτης.

Η κουζίνα μας Matzenta kuzina del sol δεν έχει ταυτότητα μόνο κρητική ή μόνο μεξικανική. Την ορίζουμε ως κουζίνα του ήλιου. Γιατί ο Ηλιος είναι αυτός που μας κάνει να αναπτυσσόμαστε, να ωριμάζουμε φυσικά με ένα και μοναδικό σκοπό, την ανθρώπινη επικοινωνία.

Όλοι γινόμαστε ένα κάτω από τον ίδιο ήλιο.

Ας ταξιδέψουμε μαζί.

Matzenta

Ο φούρνος Barbacoa

Αν χαρακτηρίζει κάτι μοναδικά την αυθεντική παραδοσιακή μεξικάνικη κουζίνα είναι η διαδικασία – ιεροτελεστία του φούρνου BARBACOA που μας έρχεται από τις κεντρικές
πολιτείες του Μεξικού με την χρήση του να είναι πιο διαδομένη στην πολιτεία HIDALGO. Στο Matzenta kuzina del sol – o φούρνος BARBACOA είναι φτιαγμένος με κρητικά πυρότουβλα άνω των 100 ετών και ψήνει καθημερινά το ελευθέρας βοσκής κρέας μας. Η μυρωδιά από το ξύλο ελιάς μαζί με κρητικά βότανα όπως μαντζουράνα & φρέσκια λουίζα ατμίζουν για πάνω από 8 ώρες βιολογικό χοιρινό της φάρμας Βαβουράκη και φουριάρικες αίγες και προβατίνες από τα βουνά της Κρήτης. Το κρέας μας άλλοτε τυλίγεται σε φρέσκα φύλλα κρητικής μπανάνας και άλλες φορές σε φύλλα αθάνατου για να αποκτήσει ένα ακόμη πιο ιδιαίτερο γευστικά χαρακτήρα!

Οι συνταγές μας