Ελὐρου & Πολυρρηνἰας 27
+30 6972406469

To ταξίδι μας

Ένα αυθεντικό γαστρονομικό ταξίδι στην παραδοσιακή κουζίνα του Μεξικού με κρητική ματιά.

Μία γέφυρα ανάμεσα σε δύο κουζίνες που τις είδαμε σαν μια, αυτή του Μεξικού και της Κρήτης. Οι γεύσεις μας δεν έχουν κανένα κοινό στοιχείο με της κουζίνας Tex Mex την οποία σεβόμαστε αλλά δεν εχει απολύτως καμμία σχέση με την ιστορία μας! Η κουζίνα μας παντρεύει υλικά που μεγαλώνουν χωρίς χημικά πρόσθετα αργά κάτω από τον κρητικό ήλιο. Όλες μας οι συνταγές χρησιμοποιούν υλικά και τεχνικές κοινές ανάμεσα στο Μεξικό και την Κρήτη. Μας αρέσει να νιώθουμε ότι “παίζουμε” συνέχεια γαστρονομικά ανάμεσα τους!

Ένα tropical γαστρονομικό ταξίδι στο Μεξικό μέσα από την Κρήτη.

Στοιχεία της αυθεντικής γαστρονομίας της Κρήτης συναντούν αυτά της παραδοσιακής του Μεξικό σε μια gastrotaverna με βασικό όχημα το a la carte μενού των 11 πιάτων που εναλλάσσεται
καθημερινά με βάση την εποχικότητα των υλικών και φυσικά την διαθεσιμότητα τους, μιας και βασικός μας προμηθευτής είναι το χωράφι που καλλιεργεί ο υπέροχος άνθρωπος καλλιεργητής Μιχάλης κοτσιφάκης, στις Μουρνιες. Παραγωγή οργανική. Τα ψάρια μας είναι αυτά που κολυμπούν στα κρητικά νερά ελεύθερα, ψαρεύονται με ορθες πρακτικἐς με δυνατή άγρια γεύση.Το κρέας μας, αποκλειστικά ελευθέρας βοσκής από το βουνά της Κρήτης. Αποκλειστικός μας προμηθευτής χοιρινού βιολογικού κρέατος είναι το κτήμα Βαβουράκη στην Κοξαρέ Ρεθύμνου.
Για εμάς το κάθε πιάτο το θεωρουμε σαν ενα ταξίδι απο τον Ατλαντικό και Ειρηνικό ωκεανό στο Κρητικο και Λιβυκο πέλαγος, απο τα βουνἀ της Oaxaca στα Σφακιἀ και τον Ψηλορείτη.

Η κουζίνα μας Matzenta kuzina del sol δεν έχει ταυτότητα κρητική ή μεξικανική. Την ορίζουμε ως κουζίνα του ήλιου. Γιατί είναι αυτός που μας κάνει να αναπτυσσόμαστε, να ωριμάζουμε φυσικά με ένα και μοναδικό σκοπό, την ανθρώπινη επικοινωνία. Όλοι γινόμαστε ένα κάτω από τον ίδιο ήλιο.

Αυτό ονομάζουμε Matzenta kuzina del sol. Ας ταξιδέψουμε!